BuurTent

In Zutphen en Warnsveld startte eind maart 2016 het project ‘Buurtpreventje’. Buurtpreventje heeft een website www.buurtpreventje.nl en een Facebookpagina

Op de website toont Buurtpreventje (op kaart) de inbraakcijfers en de inbraakpreventie initiatieven in Zutphen/Warnsveld. Alles is op wijkniveau terug te vinden, dus ook voor Zuidwijken Verder geeft hij een overzicht van alle middelen die er zijn voor inwoners om aan inbraakpreventie te doen en wie daarbij kan helpen.

Mocht je jouw initiatief uit de Zuidwijken graag op deze website willen aanmelden, maar niet met jouw persoonlijke contactgegevens omdat die dan online op internet te vinden zijn, dan kun je ook het e-mailadres wijkteamdezuidwijken@gmail.com doorgeven. We ontvangen dan wel graag even een bericht met daarin je contactgegevens, zodat wij eventuele ontvangen berichten aan je kunnen doorsturen.

BuurTent ook in Zutphen? Als jij het wilt, komt ‘ie er!

Stel je voor, er wordt ingebroken bij je in de buurt. Onmiddellijk vraag je je af: Hoe is het gebeurd, is er een spoor van de dader(s), wat is er gestolen, hoe is het met de slachtoffers, is míín huis wel veilig, had het ook hier kunnen gebeuren? De BuurTent geeft snel en duidelijk antwoord op deze vragen. Hoe werkt het? Binnen 48 uur wordt de BuurTent opgezet vlakbij de woning waar is ingebroken. Alle buurtbewoners worden uitgenodigd in de tent. Medewerkers van de politie, gemeente en beveiligingsbedrijven vertellen wat er is gebeurd en geven adviezen om inbraken te voorkomen. Buren spreken met elkaar over veiligheid en andere buurtaangelegenheden. Een filmpje over hoe het werkt zie je hier.

Helaas, er is nog geen BuurTent in Zutphen. Maar als jij het wilt, komt ‘ie er wel! Het project Buurtpreventje zoekt mensen die mee willen helpen om de BuurTent ‘op te zetten’.

Geïnteresseerd of meer weten: info@buurtpreventje.nl of 0641443560.