Zuidwijkfeest – een groot succes!

Het is alweer meer dan een week geleden, maar wat was het gezellig. Het was droog, de zon scheen af en toe, er was van alles te beleven en het was gezellig druk.

 

Vanaf 8 uur begonnen de voorbereidingen voor deze dag. Het podium en de kraampjes werden opgebouwd.

De banjerkeet werd geplaatst en het springkussen werd opgeblazen.

 

 

 

 

 

 

Kok Henk Bree dook de keuken in om twee heerlijke soorten soep te bereien voor de vrijwilligers en de bezoekers.

Tegen 11 uur begon de muziek te spelen en kwamen de eerste bezoekers. Bij de Uitwijk namen de eerste mensen plaats op het terras.

Iedereen die zin had mocht meedoen met de line-dance bij het kraampje met Indische lekkernijen en ouders en kind(eren) mochten met elkaar boksen onder leiding van Hüseyin Cakan.

Op het schoolplein van Basisschool De Achtsprong waren bijna 20 kleedjes uitgespreid waar je van alles kon kopen.

Kinderen werden prachtig geschminkt en je mocht zelfs op een auto tekenen met stoepkrijt.

 

 

 

 

 

 

 

De auto zag er bijna net zo mooi uit als de geschminkte kinderen. En we hadden 2 Shetlandpony’s van Dierenweide Het Zwanevlot te gast. En er was voor iedereen een gratis ijsje!

 

Alle kinderen konden oudhollandse spelletjes spelen zoals stokken vangen, dammen, ringen werpen en nog veel meer. Voor elk spelletje kon je een sticker verdienen en een volle stickerkaart gaf recht op een lot voor het Rad van Fortuin, dat aan het middag zou draaien en waar mega-coole prijzen mee te verdienen waren. De spelletjes stonden zowel bij de Uitwijk als op de Bongerd.

Op de buurtbongerd hadden veel kunstenaars uit de Zuidwijken hun kunstwerken tentoon gesteld: schilderijen, haakwerken, sierraden, zelfgemaakte muziekinstrumenten, tekeningen, feestelijke vlaggetjes van stof…en het overgrote deel gewoon gemaakt in onze eigen wijk. Natuurlijk was er ook fruit uit de bongerd te koop en ook de zelfgemaakte appeltaarten ontbraken niet.

 

 

En dan was daar ook nog de roofvogelshow. Dat was al heel erg indrukwekkend op zich, maar vooral de slotstunt, waarbij een best wel hele grote oehoe heel laag over een rij kinderen suisde was erg spectaculair. Met dank aan Stefan van Dooremolen voor deze bijzonder mooie foto.

 

Veel vrijwilligers en sponsoren hebben zich voor de volle 100% ingezet om dit feest te laten slagen. Het was een groot succes. Daarom willen we langs deze weg iedereen nogmaals heel hartelijk bedanken. Zonder jullie inzet en bijdrage was het ons niet gelukt!