Rode taart voor vrijwilligers dierenweide Zwanevlot 

De PvdA heeft de rode taart uitgereikt aan de vrijwilligers die de dierenweide op het Zwanevlot onderhouden. Dit soort bewonersinitiatieven zijn juist ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid en sociale samenhang in de Zuidwijken. 

Een groep enthousiaste vrijwilligers onderhoudt sinds 2003 de dierenweide op het Zwanevlot. Jong en oud zijn actief met de verzorging van de dieren en het onderhoud aan de hekken en schuurtjes. Vooral de zorg voor de pony’s is populair bij de jonge vrijwilligers. Vorig jaar, juist ten tijde van de pandemie, heeft een nieuwe groep vrijwilligers zich gemeld. Er kwamen zoveel bij dat er even een reservelijst gemaakt moest worden. 

PvdA-fractievoorzitter Jasper Bloem: “De zorg voor dieren en onze leefomgeving verbindt mensen. De PvdA vindt die samenhang in de buurt belangrijk. Al die initiatieven zijn goed tegen de polarisatie en tweedeling in de samenleving.”

Alle inkomsten haalt de dierenweide van sponsors en donaties. De dierenweide is daardoor onafhankelijk van subsidies. Marijke Simon vertelt enthousiast: “We werken ook veel samen met de buurtbongerd en de bijentuin aan de overkant van de weg. Zij ontvangen van ons natuurlijke mest voor hun tuinen, wij ontvangen hooi voor onze dieren.”  

Voor de toekomst heeft de dierenweide de wens om de houten hekken tussen de pony’s en de schapen te vervangen. Daarnaast heeft een schuurtje nog een opknapbeurt nodig, waarvoor ze een vrijwilliger zoeken die goed kan klussen. Iedereen die het leuk vindt om de dierenweide te helpen, kan zich melden bij Marijke Simon: marijkesimon5@hotmail.com

Noot voor redactie: Voor nadere vragen kunt u contact opnemen met de PvdA-fractievoorzitter Jasper Bloem (06-42786572)