Stadsvoedsel Zutphen naar de Prins Clausschool

De Week van de Smaak dit jaar in de bonen…

In november organiseren de voedselcoaches van Stadsvoedsel Zutphen weer de ‘Week van de Smaak’ op Zutphense basisscholen, waaronder De Achtsprong, De Parel en de Prins Clausschool. Dit jaar staat de vegetarische hamburger centraal die gemaakt is van bonen. De kinderen krijgen eerst les  over vegetarisch eten en maken dan zelf bonenburgers. Natuurlijk worden deze na afloop lekker in de klas opgepeuzeld.

Voedseleducatie is één van de thema’s van het Lokaal Preventie Akkoord van gemeente Zutphen. Daarom bezocht wethouder Jasper Bloem op 13 november de Prins Clausschool. Gestart werd met een kort gesprek met de leerlingen over de vraag wat vegetarisch is en waarom sommige mensen kiezen voor vegetarisch eten. Vervolgens werden de mouwen opgestroopt en gingen de leerlingen aan de slag om zelf een burger te maken van bonen, meel en kruiden. Voor wethouder Bloem en alle 90 leerlingen werd het die ochtend een echt feestje.

Stadsvoedsel Zutphen voert in opdracht van de gemeente Zutphen het Programma ‘Voedseleducatie Zutphense Jeugd’ uit op basisscholen. Hiervoor worden voedselcoaches ingezet die kinderen begrip bijbrengen over gezond voedsel. Dat gebeurt vooral via zelf ervaren bij kook-en smaaklessen en bij tuinieren. De ‘Week van de Smaak’ is één van de onderdelen van dit programma, dat sinds 2017 loopt. Meer informatie is te lezen op www.stadsvoedselzutphen.nl